Vrolijk verval

Het valt niet te ontkennen, in onze huidige samenleving is jong in en oud out. De aanpak van de corona-epidemie omhelsde die visie door ouderen meteen te bestempelen als kwetsbaar en knuffelhongerig. Een woud van treurwilgen dat je moet beschermen tegen uitsterven. Jongeren moesten hun school en studie, hun sociale bestaan, inleveren om oma en opa in leven te houden.

Hedy d’Ancona, politica en activiste voor vrouwenrechten, kreeg genoeg van die stereotypering van zichzelf en haar leeftijdsgenoten. Tijd voor een tegengeluid. In Vrolijk verval relativeert ze het zieligheidsstempel en bekritiseert ze de zachte uitsluiting. Van de angstaanjagendheid van de ouderdom blijft weinig over in deze grappige en scherpe observaties van hun dagelijks leven.

Met illustraties van Aat Veldhoen, Rembrandt, Len de Munnik, Yrrah en Fiep Westendorp. Puck Koper, die in 2019 de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs won, maakte enkele nieuwe illustraties voor het boek. Hedy d’Ancona is al sinds de oprichting de voorzitter van de Fiep Westendorp Foundation.

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
Tekst: Hedy d’Ancona
Illustraties: Aat Veldhoen, Rembrandt, Len de Munnik, Yrrah, Fiep Westendorp, Puck Koper
Gebonden, 112 pagina’s
Afmetingen: 19,7 cm x 14,6 cm x 1,5 cm
ISBN: 9789038810638