FW Foundation

Doelstellingen

Bij haar overlijden, op 3 februari 2004, heeft Fiep Westendorp de rechten op haar werk en haar bezittingen nagelaten aan de door haar ingestelde Stichting Fiep Westendorp Foundation.

De Fiep Westendorp Foundation verstrekt subsidies aan externe projecten gericht op de culturele vorming van kinderen die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben. Het bestuur vergadert hierover tweemaal per jaar.

De Foundation heeft daarnaast een aantal eigen projecten waaronder de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen en de Bijzondere Leerstoel Illustratie aan de UvA. Ook maakt de FWF met haar ondersteuning de Illustratie Ambassade mogelijk.

Bijzondere hoogleraar Illustratie UvA

De bijzondere leerstoel illustratie aan de Universiteit van Amsterdam is dankzij de Fiep Westendorp Foundation ingesteld in 2007. De bijzonder hoogleraar heeft onder andere tot taak: publiceren over het onderzoeksterrein, het geven van onderwijs en het begeleiden van promotieonderzoek. Sinds 2017 wordt de positie bekleed door Prof. Dr. Emilie Sitzia.

Illustratie Ambassade

Op initiatief van de Fiep Westendorp Foundation en de Illustratie Bi├źnnale is in 2020 de Illustratie Ambassade opgericht. De Illustratie Ambassade is het (digitale) platform voor illustratie.

De Stichting Illustratie Ambassade is opgericht op 6 februari 2020 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 77264347. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlies Visser (directeur) via informatie@illustratieambassade.nl

Fiep Westendorp Foundation