Fiepdag Zaltbommel op 11 mei

De naam Fiep Westendorp roept bij iedereen herinneringen op. Haar werk is ook 20 jaar na haar dood nog steeds springlevend. De karakters van Pluk, Otje, Jip en Janneke en Pim & Pom spreken bij iedereen tot de beleving. Fiep Westendorp werd in 1916 in Zaltbommel geboren en maakte hier haar eerste tekeningen. In de binnenstad van Zaltbommel is elk jaar in mei een Fiepdag, met ook dit jaar een creatief en kleurrijk programma. 

In de Gamerschestraart wordt aanstaande zaterdag 11 mei een speciaal Fiep speelplein ingericht, waar kinderen en ouderen van harte welkom zijn. Vanaf 10:00 uur zijn kinderen welkom om voor moederdag een bloem te knutselen of zelf hun eigen tomSIEPIE te versieren. Om 11:00 en 14:30 uur is er poppenkast met Pim & Pom in de hoofdrol. Om 10:00 en 11:00 uur start er bij het Stadskasteel een kinderworkshop, ‘’Fiep knutselfeest.’ Tussen 11:00 – 12:30 is de imker in de Torentuin, samen met hem ga je kleur ontdekken in de Torentuin.

In de middag is de prijsuitreiking van de schrijf- en illustratiewedstrijd en worden de winnende verhalen voorgelezen. Om 14:00 uur kun je met een natuurgids van Staatsbosbeheer op pad om kleur te ontdekken in de natuur en bij het Stadskasteel luister je om die tijd naar verhalen en orgelliedjes van Fiep. De gehele dag is er op het Fiepspeelplein van alles te beleven en te ontdekken en voor de lekkere trek geniet je van een broodje Takkie, wat ook op het Fiepspeelplein is te verkrijgen. De Fiepdag wordt om 15:15 uur afgesloten met een Fiepbingo, waar mooie prijzen zijn te winnen. Meer info over het programma lees je op de website van Beleef Zaltbommel.