Tentoonstelling ‘Een feest voor het oog’ in Museum Meermanno

20 jun, 2016

Op 17 juni werd op feestelijke de tentoonstelling ‘Fiep Westendorp, een feest voor het oog’ geopend in Museum Meermanno in Den Haag. In Museum Meermanno, museum van het boek, zijn boekomslagen te zien die Fiep Westendorp tijdens haar 60 jaar durende carrière maakte. Voor veel mensen zal het een feest der herkenning zijn, want natuurlijk zijn de bekende omslagen van o.a. Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Pim en Pom te zien. Minder bekend is het werk dat Fiep maakte voor boekomslagen voor volwassenen in het begin van haar carrière. Ook zijn tekeningen te zien die ze maakte voor reclamedoeleinden, voor merken als KLM, Nivea, Persil, Nutricia en Venz. Veel werk in de expositie is nooit eerder te zien geweest.

Tevens was de opening het startschot van het Fiepjaar, waarin de 100e geboortedag van de illustratrice zal worden gevierd. Meer informatie over het Fiepjaar is te vinden op de website 100 jaar Fiep Westendorp.

De tentoonstelling in Museum Meermanno is te zien t/m 23 oktober. Meer informatie en openingstijden van het museum staan op de website.