In april 2014 kwam de film ‘Pim & Pom Het Grote Avontuur’ uit, die werd geproduceerd door Pim & Pom bv in samenwerking met Flinck Film BV. De film is heel bijzonder, want het is de eerste lange 2D animatiefilm van Nederlandse bodem sinds dertig jaar. ‘Pim & Pom, Het Grote Avontuur’ is een oorspronkelijk scenario voor de animatiefilm gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. Regisseur Gioia Smid nam in 2011 het initiatief tot het maken van een bioscoopfilm na het succes van de televisieserie ‘De Avonturen van Pim & Pom’.

Officiële trailer ‘Pim & Pom, Het Grote Avontuur’

De twee katten Pim en Pom worden ontvoerd door de stoute nichtjes van de vrouw. Zij willen de poezen meenemen naar hun nieuwe huis. Lukt het de poezen te ontsnappen aan de snode plannen van de nichtjes? In hun poging thuis te komen maken Pim en Pom nieuwe vrienden en beleven ze spannende avonturen. Ook de vriendschap van Pim en Pom wordt op de proef gesteld.

Duur: ca. 70 minuten
Genre: speelfilm animatie
Doelgroep: kleuters (3-7 jaar) en hun (groot)ouders.
Première: 9 april 2014
DVD release: 30 september 2014

pim_pom_film

Credits:
Scenario: Fiona van Heemstra en co-auteur Tingue Dongelmans
Supervising Animator en Art Director: Marieke van Middelkoop
Regie assistent en montage: Hans Walther
Muziek: Alex Debicki
Liedjes (tekst en muziek): Joren van der Voort
Sound design: Arno Peeters
Regie: Gioia Smid
Stemmen: Georgina Verbaan (Pim), Tjitske Reidinga (Pom), Peter Paul Muller (Johnny), Plien van Bennekom (Treesje), Bianca Krijgsman (Sjaantje)
Storyboards: Joost van den Bosch, Mirjam Broekema, Daan Faudet, Hanneke van der Linden, Ellen Meske, Ramon Oranje, Erik Verkerk
Animatie: Geoffrey Armfield, Jesse Boom, Mirjam Broekema, Marianne Eijgendaal, Daan Faudet, Mandy Geuskens, Juan de Graaf, Boris de Leeuwe, Hanneke van der Linden, Ramon Oranje, Digna van der Put, Liz el Saadany, Karlijn Scholten, Thijs Viegers
Achtergronden en props: Mandy Geuskens, Juan de Graaf, Marieke van Middelkoop, Hans Richter
Ink & Paint: Janneke van den Biggelaar, Lotte van Elsacker, Marloes Kiezebrink
Liedjes gezonden door: Acda en de Munnik, Huub van der Lubbe, Do, Jerusa, Peter Paul Muller
Line producer: Jolande Junte
Executive producer: Joris van Wijk
Distributie: A-film/Benelux


‘The making of ‘Pim & Pom, Het Grote Avontuur’

Deze film is een co-productie van: Flinck Film BV (Michiel de Rooij en Sabine Veenendaal) en Pim & Pom bv (Gioia Smid en Hans van der Voort)
De film kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en SNS Reaal.