Inschrijvingen Fiep Westendorp Stimuleringsprijs

6 apr, 2021

Van 6 april tot en met 23 augustus 2021 kan weer ingeschreven worden voor de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen voor jonge illustratoren. De prijzen zijn in 2007 in het leven geroepen om startende vakmensen een duwtje in de goede richting te geven, door een bedrag van € 20.000,- (voor iedere winnaar) beschikbaar te stellen waarmee een bijzonder project kan worden uitgewerkt dat zonder financiële hulp niet uitvoerbaar zou zijn. Elke twee jaar worden de prijzen uitgereikt aan maximaal drie jonge Nederlandse illustratoren.

De prijzen zijn bedoeld voor illustratoren die niet langer dan 0 tot 36 maanden vóór de toekenning van de prijs een (illustratoren-)opleiding dan wel een vervolgopleiding hebben afgerond. Er geldt een maximumleeftijd van 29 jaar. De illustratoren hoeven geen kinderboekillustratoren te zijn, maar kunnen illustratoren van diverse disciplines te zijn. Meer informatie, voorwaarden voor deelname en een inschrijfformulier kun je hier vinden.

De prijzen zullen in december 2021 tijdens de Fiep Westendorp Biënnale voor de achtste keer worden uitgereikt. De drie illustratoren die in 2019 ieder een stimuleringsprijs van € 20.000,- hebben ontvangen zijn: Jip van den Toorn, Puck Koper en Iris Lam. Zij zullen hun projecten presenteren tijdens de Fiep Westendorp Biënnale.

Voor vragen kan contact opgenomen worden via info@fiepwestendorp.nl