Illustratie Ambassade

In samenwerking met de Illustratie Biënnale heeft de FWF de Illustratie Ambassade opgericht, een (t)huis voor de Nederlandse illustratiesector.

De Illustratie Ambassade is het (digitale) platform voor illustratie. Het platform draagt bij aan een groot (inter)nationaal podium voor Nederlandse illustratoren. De Illustratie Ambassade is er voor de makers en toegankelijk voor een breed publiek. Er wordt samen gewerkt met bestaande organisaties, nieuwe initiatieven worden bijeengebracht en gestart.

Fiep Westendorp is de ‘founding mother’ van de Illustratie Ambassade, die financiële steun krijgt van de Fiep Westendorp Foundation.

Bekijk de website van de Illustratie Ambassade voor interviews met illustratoren, informatie over exposities en beeldcolumns of beluister de Potloodcast gepresenteerd door Jellie Brouwer. Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan Marlies Visser (directeur): marlies.visser@illustratieambassade.nl

 

De Stichting Illustratie Ambassade is opgericht op 6 februari 2020 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 77264347. De Illustratie Ambassade is gevestigd aan het Johannes Vermeerplein 5, in Amsterdam.