Illustratie Ambassade officieel gelanceerd

31 mei, 2021

Tijdens de Illustratie Biënnale is de Illustratie Ambassade officieel gelanceerd. De Illustratie Ambassade is een nieuw internationaal platform gewijd aan de kunst van illustratie, met speciale aandacht voor exposities, participatie en educatie. Het is een centrum van kennis en informatie, zowel voor makers als publiek.

Een van de grote voorbeelden van de Illustratie Ambassade is The House of Illustration in Londen, opgericht in 2014 en mede mogelijk gemaakt door illustrator Quentin Blake. Fiep Westendorp is de founding mother van de Illustratie Ambassade. Zij heeft zich altijd uitgesproken en ingezet voor het vak illustratie. Ze zag het als een volwassen kunstvorm die het waard was serieus te worden genomen. De Fiep Westendorp Foundation steunt de Illustratie Ambassade financieel, geheel volgens de wens van Fiep Westendorp.

Op de nieuwe website van de Illustratie Ambassade staan interviews met illustratoren, artikelen, beeldcolumns, informatie over exposities en je kunt luisteren naar de Potloodcast, gepresenteerd door Jellie Brouwer.